Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Hét kastély völgye

Luxemburg, Luxemburg, Látnivalók

Hét kastély völgye

Luxemburg, Luxemburg, Látnivalók
  • Cím: Tuntange Luxemburg

A fővárostól északnyugatra érjük el az Eisch-patak völgyét, amely mentén lépten-nyomon kastélyok és várak tekintenek le. 

Először a koerich-i komor romokat tekinthetjük meg, majd a Septfontaines szolgáltat romantikus látnivalót. A várromok a templomok lovagok középkori erődítményének maradványai. Septfontaines templomának egy része sok évszázados, még 1316-ban építették.

Tuntange egy kis falu, érdemes megtekinteni a templomában a művészi, régi pietát. Ansembourg kastélyát és kovácsoltvas rácsait csak kívülről csodálhatjuk meg, a kastélyt az Ansemburg család ismét lakja, ezért nem engedik be a látogatókat.

Hollenfels várában azonban megnézhetjük az őrtornyot, ahol a fiatalok számára hangulatos szállást rendeztek be. A vár legrégebbi része a IX. században épült, és különösen a lovagterem faragványai érdekesek.

Marienthalban a fehér atyák hatalmas kolostora inkább kastélyszerű. Érdekes az afrikai misszionárius munkájuk emlékeit bemutató múzeum. A hét kastély völgye Merschnél ér véget.Hét kastély völgye
Luxemburg, Luxemburg
Copyright: Cécile et Marc   Forrás: flickr

Luxemburgi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!